Unilab Terminal za evidenciju radnog vremena

DSC_8950_1

Cijenjeni korisnici, želimo da vas obavijestimo da smo ponudu uređaja namijenjenih evidenciji radnog vremena proširili sa novim, a koji je nastao kao produkt naše firme i firme IDCOM Technology Co., Ltd. IDCOM je uradio hardware-ski dio uređaja, dok je software-ski dio napravila firma Unilab d.o.o.

Uređaj je opremljen sa 7” ekranom osjetljivim na dodir, kamerom za vizuelnu verifikaciju događaja, čitačima EM (125kHz) i Mifare (13,56MHz) kao i opcionalnim čitačem otiska prsta. Za komunikaciju uređaja i našeg PC software na raspolaganju su ethernet i WiFi interface-i. Uređaj je moguće istovremeno koristiti i kao dio sistema kontrole prolaza. Za ovu namjenu su na raspolaganju 2 relejna izlaza, 2 TTL izlaza i 3 digitalna ulaza.

Uređaj je baziran na Linux operativnom sistemu, a koji je baza za rad našeg software-a. Naš software omogućava jednostavno evidentiranje radnji uposlenika, svim raspoloživim interface-ima, bez obzira da li se radi o evidenciji putem beskontaktne kartice, čitačem otiska prsta ili korištenjem PIN-a. Selekciju radnje kao što su: Dolazak na posao, Kraj radnog vremena, Pauza i sl. moguće je obaviti ručno ili uz pomoć software-a. Naime, software nudi mogućnost da u određenom dijelu dana unaprijed ponudi odgovarajuću radnju, čime se proces evidencije značajno ubrzava.